DEM Parti’den AKP’ye İki Belediye Başkanı Transferi

DEM Parti’den AKP’ye İki Belediye Başkanı Transferi

ABONE OL
14 Ağustos 2024 14:10
DEM Parti’den AKP’ye İki Belediye Başkanı Transferi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEM Parti’den istifa eden iki belediye başkanının AK Parti’ye geçeceği duyuruldu. Gazeteci Altan Sancar’ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin belediye başkanı seçilen Mehmet Begit ve Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinin belediye başkanı Mehmet Ali Budak, AK Parti’ye katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı partilerden gelen belediye başkanlarıyla birlikte Begit ve Budak’a rozet takacak.

Mehmet Begit, 29 Nisan’da DEM Parti’den istifa etmiş, Mehmet Ali Budak ise 9 Ağustos’ta partiden ayrılmıştı. Begit’in istifasının ardından Birecik ilçesinde çeşitli eylemler ve istifa çağrıları yapılmıştı. 8 Mayıs’ta DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına düzenlenen silahlı saldırıda, Begit’in ağabeyi Halil Begit gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Halil Begit, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Ayrıca, AK Parti’nin, Yeniden Refah Partisi’nden seçilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ı da ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü. Ancak Gülpınar’ın bu görüşmelere kapıyı kapattığı belirtildi.

 

Haber Kaynağı: Yeniçağ Gazetesi (Yeni Çağ)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r