İran Devrim Muhafızları’ndan Acil Önlem: İletişim Cihazları Yasaklandı

İran Devrim Muhafızları’ndan Acil Önlem: İletişim Cihazları Yasaklandı

ABONE OL
23 Eylül 2024 16:01
İran Devrim Muhafızları’ndan Acil Önlem: İletişim Cihazları Yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), Lübnan’da meydana gelen bir dizi cihaz patlaması sonrası, askerlerin her türlü iletişim cihazını kullanmasını yasakladığını duyurdu. Bu karar, özellikle Hizbullah üyelerinin hayatını kaybettiği olayların ardından alındı.

Reuters’ın İran istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, DMO, 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen patlamalarda Hizbullah tarafından kullanılan binlerce çağrı cihazı ve telsizin hedef alındığını belirtti. Patlamalarda 37 kişinin hayatını kaybettiği, 3 binden fazla kişinin ise yaralandığı bildiriliyor.

DMO liderliği, Lübnan’daki gelişmelerden duyduğu “derin endişe”yi dile getirerek, tüm iletişim araçlarının kontrolü için geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Bu operasyon kapsamında, DMO temsilcilerinin Hizbullah’tan teknik inceleme sonuçları ve patlatılan cihazlara dair örnekler talep ettiği belirtildi.

Ayrıca, İran’ın askeri ve nükleer tesislerindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi. Kaynaklar, DMO’nun başta orta ve üst düzey subaylar olmak üzere tüm personeli hakkında kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü ve İsrail istihbarat servisleriyle bağlantılı olabilecek kişileri tespit etmeye çalıştığını aktardı. Bu kapsamda, personelin banka hesapları ve seyahat geçmişleri de inceleniyor.

Patlamalardan sonra, İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani de yaralananlar arasında yer aldı. Hizbullah ve İran, bu olaylardan İsrail’i sorumlu tutuyor.

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r