Milliyetçi ve Cumhuriyetçi İttifak İhtimali: Özdağ’dan İnce’ye Destek Çağrısı

Milliyetçi ve Cumhuriyetçi İttifak İhtimali: Özdağ’dan İnce’ye Destek Çağrısı

ABONE OL
25 Ekim 2024 12:22
Milliyetçi ve Cumhuriyetçi İttifak İhtimali: Özdağ’dan İnce’ye Destek Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi ve Cumhuriyetçi Birlik Yolda mı? Ümit Özdağ’dan Önemli Açıklamalar

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Milliyetçi ve Cumhuriyetçi kesimlere yönelik yaptığı ittifak çağrısına cevap verdi. İnce, yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli ve Özgür Özel’in söylemlerini eleştirerek, tarihi bir çağrıda bulunmuştu.

Özdağ, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken ifadeler kullandı. “Savaşımımız, Lozan’ı savunmak içindir,” diyen Özdağ, Atatürkçü düşünceyi benimseyen tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla güç birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Özdağ, “Atatürk Cumhuriyeti’ne bağlı olan herkesle yan yana durmaya ve bu değerleri korumak için mücadele etmeye hazırız,” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın bu açıklamaları, Muharrem İnce’nin çağrısıyla örtüşerek dikkat çekti. İnce, “Ülkemizdeki tüm milliyetçi ve cumhuriyetçi güçleri bir araya gelmeye davet ediyorum,” demişti. İnce, güçlü, yerli ve medeni bir yönetim anlayışının kurulması için siyasi aktörlerin bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. “Küçük hesaplar ve marjinal taleplerden uzak durmalıyız,” diyen İnce, bu birlikteliğin, yalnızca bir parti tabelasının altında değil, ortak hedefler için yan yana durarak oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Özdağ ve İnce’nin bu açıklamaları, olası bir Milliyetçi Cumhuriyetçi İttifak’ın temellerinin atılabileceği yönünde yorumlanıyor.

 

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r