Dış Basında Çelik Kubbe: İsrail’in Demir Kubbe’sine Rakip

Dış Basında Çelik Kubbe: İsrail’in Demir Kubbe’sine Rakip

ABONE OL
14 Ağustos 2024 13:47
Dış Basında Çelik Kubbe: İsrail’in Demir Kubbe’sine Rakip
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, İsrail’in ünlü Demir Kubbe hava savunma sistemine rakip olacak yeni bir savunma sistemi geliştirdi. Çelik Kubbe adı verilen bu sistem, dünya çapında büyük bir ilgiyle karşılanıyor ve Türkiye’nin savunma kapasitesini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

Yabancı savunma sitelerinde yer alan yorumlarda, Çelik Kubbe’nin İsrail’in Demir Kubbe’sine karşı önemli bir caydırıcı güç olacağı vurgulanıyor. Türkiye’nin hava sahasını korumak ve olası tehditleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı bu proje, bölgesel güvenlik dengelerini ve uluslararası ilişkileri derinden etkileyebilir.

Çelik Kubbe, yapay zeka destekli çok katmanlı bir hava savunma sistemi olarak tasarlandı. Sistem, her yükseklikten ve menzilden gelen tehditleri tespit edip etkisiz hale getirme kapasitesine sahip olacak. Ayrıca, Türk yapımı T-link bileşeni aracılığıyla uyduya bağlanarak gelişmiş bir savunma ağı oluşturacak. ASELSAN, Rocketsan, SAGE ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu gibi Türk savunma sanayi firmalarının iş birliğiyle geliştirilen bu proje, kısa ve orta menzilli sistemler dahil olmak üzere dört katmanlı hava savunma sistemi sunacak.

Çelik Kubbe, ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi yerli ve milli hava savunma sistemlerini içerecek. İçinde birçok hava savunma silah sistemi, radar, elektro-optik sistemler, haberleşme modülleri ve yapay zeka barındıracak Çelik Kubbe, Türkiye’nin hava savunma alanındaki güçlü savunma unsurlarından biri olacak.

 

Haber Kaynağı: En Son Haber (ESH)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r