Enerji, Yapay Zeka ve Sürdürülebilirlik Üzerine Görüşler

Enerji, Yapay Zeka ve Sürdürülebilirlik Üzerine Görüşler

ABONE OL
21 Ekim 2024 12:19
Enerji, Yapay Zeka ve Sürdürülebilirlik Üzerine Görüşler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve yapay zeka araştırmacısı Salihe Kaya, enerji sektöründe önemli çalışmalar yürütüyor. 2012 yılında Marmara Üniversitesi’nden ekonomi mezunu olan Kaya, 2014’ten beri enerji sektöründe aktif olarak çalışıyor ve son bir yıldır yapay zeka ile sürdürülebilirlik konularına da odaklanmış durumda.

Kaya, enerji sektörüne olan ilgisinin, elektrikle ilgili bir raporu okuduktan sonra başladığını belirtiyor. Türkiye’deki fosil yakıtların kullanımının azaltılması ve iklim değişikliği konuları üzerine yoğunlaştığını ifade eden Kaya, “Yapay zeka ile enerjiyi daha verimli hale getirmeye çalışıyorum,” diyor. Özellikle enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kullanımı ve enerji talebinin tahmin edilmesi gibi konulara dikkat çekiyor.

Ayrıca, Van Gölü’nün temizliği için projeler geliştiren Kaya, çevre bilincinin artırılması amacıyla çöpleri ayrıştırmanın önemine vurgu yapıyor. Bu küçük adımların, büyük değişimlere yol açabileceğine inanıyor.

Kaya, yapay zekanın enerji sektörüne katkılarını şu şekilde sıraladı:

  1. Enerji Verimliliği: Yapay zeka ile enerji verimliliğinin artırılabileceğini belirtiyor.
  2. Enerji Talebi Tahmini: Hava durumuna göre enerji ihtiyacını tahmin edebiliyor.
  3. Yenilenebilir Enerji: Güneş ve rüzgar enerjisinin daha etkin kullanılmasına yardımcı oluyor.
  4. Arıza Tespiti: Enerji şebekelerindeki arızaları önceden tahmin edebiliyor.

Salihe Kaya, gelecekte enerji adaletinin sağlanması ve yenilikçi projelerin geliştirilmesi konularında çalışmalarını sürdüreceğini vurguluyor. Meraklı ve araştırma odaklı bireylerin bu alana yönelmeleri gerektiğini de sözlerine ekliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r