Meteoroloji Uyardı: Kar ve Sağanak Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Uyardı: Kar ve Sağanak Yağışlar Geliyor

ABONE OL
21 Ekim 2024 16:38
Meteoroloji Uyardı: Kar ve Sağanak Yağışlar Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Yapılan tahminlere göre, Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Artvin illerinde yoğun yağış bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde ise kar yağışının yer yer yoğunlaşacağı bildirildi.

Meteoroloji, bu hava koşullarının ulaşımda aksamalar, sel, su baskınları ve heyelan gibi tehlikeleri beraberinde getirebileceği uyarısında bulundu. Özellikle yüksek bölgelerdeki buzlanma ve don olaylarına karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden esecek rüzgarın hızının 40-60 km/saat arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, bu bölgelerdeki vatandaşların da olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Zirai don tehlikesi, İç Ege ve İç Anadolu’da da bekleniyor. Tarım alanında çalışanların bu duruma karşı önlem alması önerildi. Tüm vatandaşların, yaklaşan kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları büyük önem taşıyor.

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r