Öcalan’dan Sürpriz Mesaj: “Sorumluluğa Hazırım, Silah Bırakma Çağrısı Yapacağım”

Öcalan’dan Sürpriz Mesaj: “Sorumluluğa Hazırım, Silah Bırakma Çağrısı Yapacağım”

ABONE OL
24 Ekim 2024 13:11
Öcalan’dan Sürpriz Mesaj: “Sorumluluğa Hazırım, Silah Bırakma Çağrısı Yapacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ANKARA’DA YENİ DÖNEM: ÖCALAN’DAN SİLAH BIRAKMA SİNYALİ Türkiye’de ekim ayı itibarıyla siyasette ve terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığı konuşuluyor. Ankara kulislerinde yankı bulan gelişmelerin başında, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın, 43 ay sonra yeğeni ve DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşme geliyor.

Öcalan: “Silah Bırakma Çağrısı Yapacağım”

Ankara’daki siyasi çevrelerin aktardığına göre, Öcalan görüşmede yeni sürece dair önemli mesajlar verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “örgütü lağvet” çağrısına olumlu yaklaşan Öcalan, tecrit koşullarının kalkması halinde silah bırakma sürecinde etkin rol oynayacağını belirtti. Öcalan’ın, “Sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım ve örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği aktarıldı. Ayrıca “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” diyerek umut hakkına atıfta bulundu.

Bahçeli’den Kritik Çağrı

Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik çağrısı, Ankara’daki siyasi atmosferde geniş yankı uyandırdı. Bahçeli, TBMM’de DEM Parti Grubu’nda konuşma yapması halinde Öcalan’a umut hakkı için yasal düzenleme sözü vererek, şu ifadeleri kullandı: “Teröristbaşına tecridi kaldırırsak, gelsin Meclis’te örgütün bittiğini haykırsın. Bunu yaparsa, umut hakkı kapsamında yasal düzenlemenin önü açılabilir.”

Barışa Gölge Düşürmek İsteyenler Devrede

Ankara’da barış rüzgarları eserken, süreci sekteye uğratmak isteyenlerin çeşitli terör saldırıları düzenlediği de belirtiliyor. Ancak Bahçeli, çözümün Kandil veya Edirne değil, İmralı ile DEM Parti arasında sağlanması gerektiğini vurguladı. “Bu ağır ve tarihi sorunu ülkenin gündeminden tamamen çıkarmalıyız” diyerek sürece olan kararlılığını dile getirdi.

Sürecin Devamı Merak Konusu

Öcalan’ın olumlu mesajları, Bahçeli’nin çağrısı ve yeğeni Ömer Öcalan’ın ziyareti, siyasette ve terörle mücadelede kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Ancak barış sürecine yönelik adımların nasıl ilerleyeceği, gelecek günlerde atılacak somut adımlarla netleşecek. Kaynak: https://www.ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r